virus més perillosos 2018

Els virus informàtics més perillosos al 2018

Els virus informàtics són cada vegada més perillosos i nocius, ja que no només poden arribar a alentir el teu ordinador, sinó que poden generar més problemes del que t’imagines. Tot i que els atacs detectats sobretot a grans companyies, han baixat el passat any 2017, s’han detectat més de 120.000 atacs i fallades de seguretat originats per virus segons INCIBE, l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya.

Aquest any, s’ha detectat l’ús creixent dels anomenats Exploit Kit. Per als que no sàpiguen de què es tracta, és un paquet complet que qualsevol cibercriminal pot usar per dissenyar els seus propis virus, modificar antics virus existents i poder crear qualsevol tipus de virus.
Un dels perills creixents és que els ordinadors dels usuaris estan passant a ser una xarxa d’ordinadors zombis que són controlats de forma remota per un node sense que l’usuari se n’adoni. Els virus informàtics actuals tendeixen a tenir aquesta característica que fa de la seva propagació una arma devastadora.
A continuació et presentem els virus actuals més perillosos i nocius que operen actualment.

Els virus més perillosos

Conficker

És un virus que entra per una fallada de seguretat de Windows. Aquest cuc es cola a l’ordinador i segresta la informació sensible allotjada a la memòria per donar accés a un conjunt de virus que són capaços de robar informació personal i dades bancàries. El teu ordinador es converteix en esclau d’un servidor que treballa a nivell mundial.

El virus Conficker aprofita els mitjans més potents i comuns de transmissió d’arxius, com pot ser  l’email o aplicacions de missatgeria tipus WhatsApp. La seva principal funció és exportar les contrasenyes a través de la seva xarxa de bots. Facebook i Skype també propaguen aquest virus de manera ràpida i eficaç per tota la xarxa d’internautes i sobretot per dispositius amb poca seguretat i mal actualitzats.

Una altra característica interessant de Conficker, és que es multiplica en els ordinadors, arribant a crear infinites còpies de si mateix i enviant còpies a la seva xarxa de bots, Aquest virus desactiva totes les opcions de seguretat i elimina mètodes de recuperació sobre el disc dur, com poden ser els punts de restauració i còpies de seguretat del sistema.

NIVDORT

És un troià dels de tota la vida. Aquest malware s’instal·la generalment en obrir un correu infectat, que pot contenir o no un arxiu adjunt. Només amb previsualitzar el correu pots perfectament estar donant accés a Nivdort al teu sistema i posant en perill totes les teves dades, contrasenyes i claus.
El virus Nivdort, que treballa sobre Windows, fa en part el mateix que Conficker. Pretén segrestar l’ordinador i afegir-li a la seva xarxa de bots. Posa en perill totes les teves dades. Capta les pulsacions de les tecles, historials, aplicacions obertes, roba els usuaris i contrasenyes, a més de la informació que trobi relativa a targetes bancàries i passarel·les de pagament com PayPal,una bogeria.

D’aquí la nostra insistència en que no obriu correus electrònics que no sabeu de qui són i tinguin un assumpte relacionat amb la vostra vida

ZEROACCESS


És un virus que es distribueix per diversos mitjans redirigint trànsit a webs que allotgen troyan.zeroaccess. Afecta sistemes operatius Windows. Windows XP, Vista, Windows 7 i Windows 8 són les versions sensibles. Aquests sistemes operatius passen a formar part de la seva xarxa de bots o botnet i són controlats per executar múltiples tasques.
Un dels principals usos del virus Zeroaccess per part dels ciberdelinqüents està molt relacionat amb el Bitcoin. Els ordinadors infectats són usats per a generar cryptomoneda. Un altre ús comú és en el frau d’anuncis en línia, generant clics en campanyes publicitàries de companyies que repercuteixen de manera econòmica en pèrdues.
El virus Zero també és capaç de descarregar noves amenaces en forma de falsos antivirus quedant teu ordinador controlat per eines que carreguen a l’inici i recopilen informació detallada recorrent i analitzant tot el sistema d’arxius. Aquest malware crea un volum d’arxius xifrat on emmagatzema tots els seus arxius, components i llibreries per controlar l’ordinador i totes les seves funcions.

És un virus que menja molts recursos de l’ordinador de manera que si va mol lent apaga’l i porta’l a arreglar.

ZEUS


El virus Zeus, que ja ha patit modificacions que li fan més potent i té versions més avançades, ha donat i seguirà donant molta guerra i és un dels malwares encarregats de transportar el conegut Cryptolocker. Cryptolocker és un virus capaç de xifrar la informació del teu ordinador i deixar-la inservible.
Aquest virus es descarrega generalment mitjançant phishing i suplanta la identitat d’una corporació. Zeus sol rebre via correu electrònic i en pocs segons et instal·lar un encriptador d’arxius. S’anul·len els mitjans de recuperació i l’ordinador queda unit a una botnet i controlat de forma remota.
El principal objectiu del virus Zeus en totes les seves variants és el robatori i segrestos de totes les dades de l’usuari, contrasenyes de comptes bancaris i accessos i la seva posterior propagació. Aquest pot romandre adormit fins que es visita una pàgina web que conté un formulari on s’activa i comença a treballar.
Com hem dit abans, ara per ara, hi ha moltes versions de Zeus, ja que és un Zbot, és a dir una caixa d’eines que permet a qualsevol hacker crear i dissenyar al seu gust el seu propi troià o malware. Els mètodes de propagació actuals d’aquest virus actualment són de tota mena.

MIRAI

Finalment us presentem a Mirai. Un altre virus té com a finalitat infectar routers i càmeres IP. Aquest virus no necessita d’un sistema operatiu Windows per accedir com els anteriors. Es connecta per Telnet amb les contrasenyes que els dispositius porten per defecte.

Els dispositius afectats, poden quedar no operatius després de l’atac i veure reduïda la funcionalitat ja que com els anteriors virus, Mirai és una botnet controlada de forma remota des d’un node. Aquest virus és bastant recent i segurament porti noves notícies dels seus perills durant el proper 2019.

Esperem que aquesta informació recopilada pel nostre departament de reparació d’ordinadors i eliminació de virus, et serveixi per conèixer les amenaces i perills recents als quals estem exposats si no tenim cura de la seguretat dels nostres ordinadors.

Atentament L’equip de k-Linformàtic

Els virus més perillosos del 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *